jump to last post 1-1 of 1 discussions (15 posts)

RESOLVED: Problem With Copy and Paste Into Text Capsules

  1. colorfulone profile image88
    colorfuloneposted 23 months ago

    "Techo" Matt,

    This has been happening for some time on all of my hubs.

    When I open a Text Capsule and copy and paste content in, it does not show the text until I hit Save.     

    EXAMPLE:
    I published a poetry hub today and had the title in the content I pasted into the text capsule. Hit Save. I removed the title from the content to put it where the Sub-Title goes. -- Then, I needed to move the whole poem up a space but only the first line of the poem moved up. When I tried to move the rest of the poem up, only the second line moved up, but it moved to the end of the first line in the same line. When I tried to move the second line directly under the first line there was a space between the first line and the third line of the poem. Further attempts to move the poem into place resulted in the same.

    I resolved the problem by deleting the content and then copying and pasting the poem in again minus the title. (Which was only visible when I hit Save again.)

    However, if I type content in the Text Capsules all is fine.

    1. Matthew Meyer profile image77
      Matthew Meyerposted 23 months ago in reply to this

      Sorry you are having problems editing your Hubs.

      I can do some further testing, but I would suggest clearing your browser cache, restarting your browser, and checking to see if there is an upgrade available for your browser as well.

      Here are some other steps to try as well.
      http://hubpages.com/learningcenter/Diag … r-problems

      Just so I understand what you are describing.

      You are copying and pasting text within an existing text capsule within a Hub, you past new text, but the change you make are not reflected in that capsule in the HubTool until you save the specific capsule.

      Is that accurate?

      If so, do you see this issue with all capsules in your Hubs after the cache clear described above?

      From where are you copying the text to the text capsule (Word, Google Docs, notepad, notepad++, etc)?

      1. colorfulone profile image88
        colorfuloneposted 23 months ago in reply to this

        I cleared my browser and closed it. Then went to test copy / paste text in an existing capsule and a new capsule and the text would not show until I hit Save.

        I was using Notepad earlier for the poem. I also tried to copy / paste text from existing content on hubs to test it on them. Same thing happened.

        Chrome / 42.0.2311.90
        Windows 8 OS

        "This has been happening for some time on all of my hubs."  I thought it would clear up on its own but enough time has passed and it hasn't.

        1. Matthew Meyer profile image77
          Matthew Meyerposted 23 months ago in reply to this

          You have an older version of Chrome.
          Please clear the browser cache, restart your computer, install any upgrades for available for your browser, and try again.

          I just tested one of your unpublished Hubs and was able to add pasted text to a text capsule with no problems using the latest version of Chrome (42.0.2311.135 m) in Windows 8.1

          You should be able to see the text I added (and delete it) from this Hub.
          http://colorfulone.hubpages.com/hub/Nat … ring-Pages

          It is the text capsule just before "Peace Treaty Coloring Page".

          1. colorfulone profile image88
            colorfuloneposted 23 months ago in reply to this

            Matt,

            I cleared the cache, restarted computer and installed updates.
            Chrome Version 42.0.2311.135 m in Windows 8.1

            I am still having the same problem. ~ Shrugs. 

            Thank you for your time.

          2. colorfulone profile image88
            colorfuloneposted 23 months ago in reply to this

            I think OneTab is hanging things up in the browser cache.
            I deleted all the pages I had saved in OneTab thrice.
            Cleared the cache twice.
            Also, cleared cache, history and cookies once.
            (restarted computer each time)
            Still OneTab is keeping the pages listed that I deleted. 
            I'll disable OneTab and clear everything and try again.

            EDITED: That didn't solve the problem either.
            I'll try it on my Chromebook OS.

          3. colorfulone profile image88
            colorfuloneposted 23 months ago in reply to this

            It is working right on Chrome OS / 41.0.2272.102

            I have a problem to solve.

            Thank you for your help, Matt.

            1. Matthew Meyer profile image77
              Matthew Meyerposted 23 months ago in reply to this

              Glad to help!
              Browser trouble can be tricky sometimes.

              1. colorfulone profile image88
                colorfuloneposted 22 months ago in reply to this

                Yesterday Chrome crashed on me. Later when I got back online I got a message from Google saying it wanted to run a scan on my browsers. It disabled all extensions. Since, I have not been having a problem with copying and pasting on a hub.

                So, Google Chrome found the problem (I could not) and fixed it, Matt.
                I was hoping that might happen.  Problem solved. smile

                1. sallybea profile image95
                  sallybeaposted 22 months ago in reply to this

                  That is interesting, yesterday I had the same problem.  I did not realise that you had started this thread.
                  I posted another one today.

                  1. colorfulone profile image88
                    colorfuloneposted 22 months ago in reply to this

                    I spent too much time trying to resolve the problem and was hoping something would happen (like the crash) so that Google would want a full report on the browser problem and be able to fix it. - It was a little frustrating having to do a work around on hubs but I managed without needing to switch computers.

                    I hope your problem will be resolved soon, Sally. BTW, that is an excellent hub you published the other day.

                2. Matthew Meyer profile image77
                  Matthew Meyerposted 22 months ago in reply to this

                  Glad disabling extensions was able to address your browser problems.

                  Disabling your extensions is a good trouble shooting step as many times issues are a result of an extension.

                  When you run into a browser problem, try disabling extensions after you clear cache, and check for and install any browser and OS upgrades.

                  1. colorfulone profile image88
                    colorfuloneposted 22 months ago in reply to this

                    Matt, thank you. I will take your advice.

 
working