jump to last post 1-6 of 6 discussions (23 posts)

RESOLVED: AdSense server errors (can't change, add, or apply)

  1. Matthew Meyer profile image78
    Matthew Meyerposted 15 months ago

    There is currently an issue with AdSense that is interfering with changes, additions, or applications.
    We are aware of the issue and are in communication with Google AdSense and hope they will have a solution shortly.

    Please note this only affects account configuration.

    Thanks for your patience.

    1. Matthew Meyer profile image78
      Matthew Meyerposted 15 months ago in reply to this

      Deleted

      1. Matthew Meyer profile image78
        Matthew Meyerposted 15 months ago in reply to this

        Deleted

        1. Karolyn Kokko profile image82
          Karolyn Kokkoposted 15 months ago in reply to this

          Deleted

          1. sagolia profile image86
            sagoliaposted 15 months ago in reply to this

            Any chance Google has given an ETA for the fix yet? Thanks.

        2. Matthew Meyer profile image78
          Matthew Meyerposted 15 months ago in reply to this

          UDATE 10.20.2015

          Google is aware of this issue, but, unfortunately, we do not have an ETA for a fix at this time.

          There is a message on the AdSense association for profiles to warn of this on-going issue.

          That message will be removed and this forum will be updated when we have more information regarding Google fixing this issue.

          Thanks for your continued patience.

          1. 77
            Emily Wakeposted 15 months ago in reply to this

            Is there a special reason for it taking so long? I mean, if this an issue for other sites, do they have to do each site individually? Is it a server issue? If we knew this, we could have a general idea of the length of time it might take.

            1. Matthew Meyer profile image78
              Matthew Meyerposted 15 months ago in reply to this

              Google has acknowledged that the issue is with their servers, but has provided no ETA for when a fix might be deployed.

              We will post any updates to this forum thread as Google provides them to us.
              Thanks for your patience.

        3. Matthew Meyer profile image78
          Matthew Meyerposted 14 months ago in reply to this

          We have some preliminary information that indicates Google AdSense may have addressed this issue.
          If you have a chance today, you may want to try the AdSense configuration action you had in the past. Give it a try and let us know if it works or not.

          We hope to have some more definitive information from Google confirming the fix soon.

          Thanks again for your patience!

          1. sagolia profile image86
            sagoliaposted 14 months ago in reply to this

            It worked!

            1. Matthew Meyer profile image78
              Matthew Meyerposted 14 months ago in reply to this

              Great!

          2. Charu Bhatnagar profile image74
            Charu Bhatnagarposted 14 months ago in reply to this

            Hello,

            I tried configuring my "Google AdSense" account again today. But I received the same message.

            You are currently signed into the Google Account "username@gmail.com", which is either not an active AdSense account, or still pending an approval. This account cannot be used to monetize your content.
            To sign in to your existing AdSense account, visit google.com/adsense.

      2. Karolyn Kokko profile image82
        Karolyn Kokkoposted 15 months ago

        Hi,  When I went to the site management under my Adsense account, I did see my hubpage already listed.  However, when I tried to check it and click the "add site" button, I received a error message that said it was "not a valid public domain name."  If you any further advice, I would truly appreciate it!
        Thanks!

        1. Matthew Meyer profile image78
          Matthew Meyerposted 15 months ago in reply to this

          There is no known workaround at this time.
          We are waiting for an update from Google and will post when we have more information from them regarding their site.

      3. LuisEGonzalez profile image81
        LuisEGonzalezposted 15 months ago

        Unable to see views in Analytics so is this related to the same issue?

        1. Matthew Meyer profile image78
          Matthew Meyerposted 15 months ago in reply to this

          @Luis I do not think that analytics would be related.
          I just checked my analytics account and it shows information for my HubPages subdomain.

      4. No Half Measures profile image80
        No Half Measuresposted 15 months ago

        I am also trying to link my HubPages account to my AdSense account and am getting the following message "Cannot connect to the server. Please check your Internet connection and try again."

        This happens on multiple devices and both WiFi and 4G

        1. Matthew Meyer profile image78
          Matthew Meyerposted 15 months ago in reply to this

          That is the issue that this thread describes.
          Please see above for more information.
          http://hubpages.com/forum/post/2770720

          1. Karolyn Kokko profile image82
            Karolyn Kokkoposted 15 months ago in reply to this

            I am a bit puzzled because while my earnings have increased ever-so-slightly since a week ago, it still doesn't look like my general Hub address is synced up to my Google AdSense account.  Just trying to figure out why my earnings would go up, but the "not a valid domain name" message would continue to pop on  Any updates would be appreciated.  Thanks!

            1. Matthew Meyer profile image78
              Matthew Meyerposted 15 months ago in reply to this

              @Karolyn

              This forum thread is related to the on-going issue with AdSense's servers.
              You can email us at team@hubpages.com if you have any specific questions about your account.

            2. David Trujillo profile image89
              David Trujilloposted 14 months ago in reply to this

              "not a valid domain name", you mean on "Site Management" inside adsense?? I did it like in the attachment.

              http://usercontent1.hubimg.com/12722958_f248.jpg

              But still, I have your same issue. 2 years with my adsense account active and not a penny, not even data on traffic inside adsense. I have been trying to see if some configuration was needed inside adsense and so far I have added my hubpages site like in the photo.

              But 24 hours later no data. If there something else that needs to be done??

            3. David Trujillo profile image89
              David Trujilloposted 14 months ago in reply to this

              In my 2, 3 year experience here earnings always increase by the end of October till January or February, then they decrease again and has nothing to do with traffic.

              Apparently in the online advert business the cost for advetising increase depending on demand, so the holiday seasons tend to be better paying for us than the rest of the year. No idea is Hubpages is open about their revenue per impression changing thoughout the year, but this has been my experience.

              A puzzle, because some days I get double traffic but half the revenue.

        2. Catherine Barrett profile image79
          Catherine Barrettposted 14 months ago

          I'm setting up my first HubPages account. Signing up for both the HubPages Ad Program and the HubPages Amazon program appears to be dependent on having a linked AdSense account. Is there any way to bypass that requirement while AdSense is broken?

          1. Matthew Meyer profile image78
            Matthew Meyerposted 14 months ago in reply to this
            1. SayaEducation profile image88
              SayaEducationposted 14 months ago in reply to this

              It worked for me as well... thanks.

        3. livingelysian profile image88
          livingelysianposted 14 months ago

          It is now working for me! All set up!

         
        working