jump to last post 1-3 of 3 discussions (5 posts)

Odd Problem - Missing Spaces in Text Modules

  1. Starfishfelix profile image74
    Starfishfelixposted 6 years ago

    I was setting up my fourth hub this evening and ran into an odd issue. 

    I wrote the text for the modules in Word, and when I was done, copied and pasted it to text modules.  I know some web sites have problems when you copy and paste from Word, but hubpages seemed to handle it without a problem.   I noticed a couple mistakes in which a space was missing between two words and figured that I just made some typos.

    After this happened a few times I went back and checked my original (I didn’t bother the first couple times, just corrected it in the module).  The spaces were present in the original version.  After adding more modules (the hub is a bit over 1800 words spread out over 18 text modules) I determined that the missing space issue occurred about 10% percent of the time if both words started with capital letters.  For example: Northwest Territory, Tidal Basin, Pennsylvania Academy, etc.  becomes NorthwestTerritory, TidalBasin, PennsylvaniaAcademy, etc.

    Has anyone else run into this?  I’ve checked around, but couldn’t find any information on this particular issue.  It’s a pretty minor thing, and easily fixed, but I’m curious why it happens and why it’s intermittent.

  2. 0
    Website Examinerposted 6 years ago

    There was another recent discussion about this issue, it seems to be a temporary problem.


    1. Jeff Berndt profile image91
      Jeff Berndtposted 4 years ago in reply to this

      This problem seems to have returned. Is it an intermittent thing?

      Also, the spaces disappear in words that are not capitalized, and in product descriptions imported from Amazon as well as ones I wrote myself. For example, I have a link to a Force FX Lightsaber on one hub, and the link says:
      "Star Wars Force FX LIghtsaberAnakin"
      The product description that I wrote (with spaces) now says:
      "I couldn't resist putting in alightsaber. You could buy oneof these for each member ofyour 10-person staff for abouthalf what you'll save by usingfiltered tap water for a year."

      It didn't used to look like this, and the problem is systemic; I'm seeing it all over my hubs.

      1. classicalgeek profile image88
        classicalgeekposted 4 years ago in reply to this

        Happened to my Amazon descriptions, too. Even deleting them and rewriting them produced exactly the same missing spaces.

  3. SmartAndFun profile image92
    SmartAndFunposted 4 years ago

    I have noticed this on my Amazon descriptions for several weeks. I've been so busy trying to get the completely unrelated hubs off of my "related hubs" area that I've let it go. But yes, I have had the same problem for some time now. I saw another thread on it somehere, maybe in the "report a problem" forum.