jump to last post 1-27 of 27 discussions (36 posts)

anti-virus alerts

  1. Ren Chin profile image87
    Ren Chinposted 5 years ago

    We have detected activity (and have heard from our community) that there is some activity on our site that triggers anti-virus software warnings.  We are looking into the cause of this, and it seems to be originating from some ad networks that we are working with. So far, we believe that the alerts are false-positives, but regardless, this sort of experience is alarming and we take it very seriously.  We have shut off all suspected sources and will not enable them again until we are certain that we have eliminated the cause.  Now that this action is taken, if you encounter anymore malware warnings from your anti-virus software, please let us know.  We appreciate everyone's participation in reporting this issue to us, your patience, and your continued vigilance in helping HubPages remain a safe and useful site for our community

    1. Ms Dee profile image87
      Ms Deeposted 5 years ago in reply to this

      I experienced it on Friday and Sunday. Thanks for letting us know and will let you know if it happens again.

    2. cceerpp profile image61
      cceerppposted 5 years ago in reply to this

      Thanks a lot for the notifications and possible corrections.

    3. 0
      Multimanposted 5 years ago in reply to this

      Hubed today and found no problems.  It was defeinately coming from ads just not sure whose.

    4. oceansnsunsets profile image89
      oceansnsunsetsposted 5 years ago in reply to this

      Thank you so much for responding to this, and letting us know how seriously you take it.  It means a lot.

    5. Jillian Barclay profile image84
      Jillian Barclayposted 5 years ago in reply to this

      Had this happen yesterday when I went to comment on a hub- my anti-virus program shut down the page-thought it was strange, too! Thanks for the info!

  2. theherbivorehippi profile image83
    theherbivorehippiposted 5 years ago

    Thanks for keeping us posted on the progress.  smile Appreciate the update!

  3. Michael Willis profile image78
    Michael Willisposted 5 years ago

    Thank You! This has been a weird event to find on HP.

  4. KCC Big Country profile image84
    KCC Big Countryposted 5 years ago

    I experienced it both on Saturday and Sunday.  Thanks for letting us know that it's being looked into.   I'll let you know if I see any other occurences today.

  5. weblog profile image58
    weblogposted 5 years ago

    Good to know.

  6. CASE1WORKER profile image85
    CASE1WORKERposted 5 years ago

    thanks, glad to know they may be red herrings as i have to borrow No 2 daughters commputer

  7. Autumn Lynn profile image70
    Autumn Lynnposted 5 years ago

    Thank you. I have also had these warnings and was confused/concerned by it. Thanks again for taking action.

  8. Rafini profile image82
    Rafiniposted 5 years ago

    Thank you for the update!

    1. 0
      Multimanposted 5 years ago in reply to this

      Yes thak you!  i assume then we are same to visit hubs again without worry.

  9. Dolores Monet profile image91
    Dolores Monetposted 5 years ago

    Whoo - saw some yesterday but none today! I have read where one of the newer ad companies, Tribal Something, Tribal Fusion I think, is a source of malware, viruses, and other trouble.

  10. Cagsil profile image83
    Cagsilposted 5 years ago

    I experienced it yesterday for the first time. I identified the ads that were on the page at the time. So, as to help you identify the network.

    I posted in this thread: http://hubpages.com/forum/topic/70100

    Thank you. smile

  11. FaithDream profile image85
    FaithDreamposted 5 years ago

    Thanks for the update. smile

  12. WryLilt profile image86
    WryLiltposted 5 years ago

    Thanks for the info. smile

  13. Bizziebee profile image73
    Bizziebeeposted 5 years ago

    Good to know. Thanks for the heads up!

  14. lilibees profile image61
    lilibeesposted 5 years ago

    Thanks for the information!

  15. 0
    Twenty One Daysposted 5 years ago

    Yes, one of the Ad Generators is reading as a spyware.
    It is not coming from WidgetBox though...


  16. viryabo profile image87
    viryaboposted 5 years ago

    Thank you.

  17. 0
    888 authorposted 5 years ago

    Yes, I had a problem with this virus on Friday and I report it to Hubpages right away. Also, I think it might come from a website who is harassing and stalking me, as well. I told Team Hubpages who I think it is, hopefully they'll look into this along with the ad networks (who might giving us the trouble.) Anyway, Thank you, for looking into this for us. smile

    I'm so happy it's not just me, but other Hubbers are getting this virus problem too. smile


    888 author

  18. 2besure profile image82
    2besureposted 5 years ago

    Thanks so much.  We want HubPage to be a safe place to work and a safe place for others to visit.

  19. Beth100 profile image84
    Beth100posted 5 years ago

    Ah, good to know that it wasn't just me!  smile

    I still am experiencing this but thanks for the update and again,

    thanks hubteam!

  20. brakel2 profile image88
    brakel2posted 5 years ago

    I had a warning also but disregarded it. I thought it was my computer being crazy.

  21. 0
    TopUniverseposted 5 years ago

    Thanks for the info. But I don't have any warnings so far.

  22. RedElf profile image86
    RedElfposted 5 years ago

    Haven't had any warnings so far, but now that I've posted this I probably will. Thanks for the update!

  23. nasus loops profile image81
    nasus loopsposted 5 years ago

    I have not received any warning myself, but am very grateful for the warning HP.  Thanks for keeping us updated.

  24. Glenn Stok profile image96
    Glenn Stokposted 5 years ago

    Okay, so today for the first time since these reports started, I now had my first problem and I don't know if it is related. All I can say is that I have always had all protections in place...anti-virus, anti-spyware and firewall.

    Today my system locked up and had to reboot. When it came back up I got an error pop up in my browser saying "PX engine has stopped working properly." 

    It looked like it came from Microsoft but it directed me to a website called "Roxio Software" to fix whatever problem it was referring to. I decided to ignore this and not click on the link. So far I am back up and running with no problems. I am wondering if anyone else got this error. Is this what everyone is talking about?  I copied the screen which I included here...


    1. Ren Chin profile image87
      Ren Chinposted 5 years ago in reply to this

      Quick update: we tracked down the specific offending source and shut it off yesterday.  Thanks again for your patience and understanding, and most impressively, being an active and supportive community.

      1. Aware1 profile image59
        Aware1posted 5 years ago in reply to this

        Thank you Hub Team for tending to this matter so quickly and fluidly! It's great to feel assured! smile

      2. KCC Big Country profile image84
        KCC Big Countryposted 5 years ago in reply to this

        Thank you so much!

  25. jagandelight profile image87
    jagandelightposted 5 years ago

    I taught it was just me but it is a relief to see that it's not just me.
    Thanks for the post.

  26. Pearldiver profile image86
    Pearldiverposted 5 years ago

    I thought that I had a bug in my Ginger Beer Hub a few days ago!

    But when I used the recipe and found that the Ginger Beer was flat.. I realized that it was probably one that you had shut down! hmm

  27. khmohsin profile image60
    khmohsinposted 5 years ago

    I am really very much pleased to know ..
    Thank you for Updating