ArtsAutosBooksBusinessEducationEntertainmentFamilyFashionFoodGamesGenderHealthHolidaysHomeHubPagesPersonal FinancePetsPoliticsReligionSportsTechnologyTravel

Perut Buncit! Cara MENGATASI MASALAH Perut Buncit.

Updated on December 29, 2012

TAHUKAH ANDA BAHAWA ANDA MAMPU MENGATASI MASALAH PERUT BUNCIT ANDA DALAM MASA 2 MINGGU?

Memang betul! Iaitu melalui SENAMAN, memang boring dengar perkataan senaman ni kan? Saya bun boring giler dengar perkataan senaman ni!

TETAPI anda tak tahu KUASA senaman ni yang dapat membantu anda mengatasi masalah 'tak dapat awek' sebab perut buncit yang tertera dengan nyatanya tu.

Lagi best dan PALING BEST, perut buncit anda akan mula berkurang dalam tempoh 2 minggu. Tak caya kan? Lakukan tips senaman ni OK:

Jumping Jack
Jumping Jack

JUMPING JACK UNTUK PERUT BUNCIT

Jumping Jack bagus untuk mengatasi perut buncit anda tu.

Tahukah anda yang aktiviti melompat ini lebih membakar kalori daripada berjogging?

Hah.. sekarang dah tau kan..

sila buat malam nanti. Confirm Perut buncit mula hilang lepas 2 minggu.

"Tapi, saya sakit kakilah.. camne nak buat?"

Jawapan saya : Ikuti tips ke-2 OK

SWIMMING UNTUK PERUT BUNCIT!

Jom berenang untuk kempiskan perut buncit anda tu.

Berenang menggerakkan keseluruhan badan. Lagipun ianya menenangkan.

Lakukan secara konsisten selama 2 minggu setiap ahri dalam 15 minit gitu..

Lepas 2 minggu, ukuran perut buncit tu akan berkurang 2 inci.

"Tapi, saya tak padai berenang lah.." Jawapan saya: Ermm.. tak pe, ikuti tips ke-3 OK

SIT-UP & PLANKING BEAT UNTUK PERUT BUNCIT!

Mengatasi Perut Buncit Anda Dengan Sit Up dan Planking!

Lakukan sit up di atas bola besar lebih baik daripada melakukan sit up di atas lantai sebab anda tak akan mengalami sakit belakang.

Planking pula lakukan 3 set selama 30 saat setiap set.

"Tapi perut saya terlampau boroi lah.. nak sit up pun tak larat"

Jawapan saya : Tak pe, no hal, ikuti tips ke -4 ye

B.A.K. ATAU L.D.T.V, FENOMENA PERUT BUNCIT!

Berenang atas katil atau lepak depan TV sambil makan popcorn?

Cheh.. tips yang ke-4 tu cam gempak kan..Tu perli namanya, tips ke-4 tu tak leh pakai. Kalau tak nak perut buncit kena lah mula lakukan bukannya mencari alasan ya.

Pening Kepala Lah Bro~
Pening Kepala Lah Bro~

CARA LAIN UNTUK MENGATASI MASALAH PERUT BUNCIT.

Ada cara lain lagi tak untuk perut buncit ni bro?

Memang Perut buncit tak menampakkan kemachoan bagi seseorang lelaki. Saya tau anda yang sedang membaca ni amat kacak orangnya dan sekarang saya mahu anda cuba bayangkan, kalau kacak tapi perut pulak boroi. Adui, Nampak macam tak balance kan.. Nampak ketara sangat.

Sebenarnya perut buncit dapat diselesaikan juga melalui manipulasi diet yang dikongsikan dalam Program Kuruskan Badan anjuran Encik Ben. Rata-rata peserta memang dah Nampak kesan ketara selepas 2 minggu.

Ops.. ops.. lupa lak nak cakap yang Encik Ben ni bukannya jual produk kuruskan badan ya. Beliau mengajar bagaimana untuk kuruskan badan cara natural tanpa penggunaan produk pelangsingan. Ye lah tu, dah tentu ia lebih murah dan berkekalan. Ditambah pula dengan Pemantauan Online selama 6 bulan..

Tak kurus jugak tak tau lah bro! Kena pantau, kena ketuk dan paling best Berjaya kurus.. Itu yang terpenting!! Apa lagi, perut buncit boleh dielak bro.. Ada harapan lagi nak dapat awek tu.

CARA LAIN MENGATASI MASALAH PERUT BUNCIT. - Nak cara lain atasi masalah perut buncit? Klik link dibawah ni.

Kalau korang masih tercari cari lagi tips, cara atau produk yang murah nak atasi masalah perut buncit korang, kuruskan badan dan buang segala lemak dalam badan korang, sudi sudilah layari blog saya ye. Insyaallah pasti ada jawapan dan kesan kepada hidup anda lagi lagi part kurus badan dan perut buncit ni.

Jika anda mempunyai soalan atau pertanyaan, jangan malu untuk bertanya. Jika malu maka anda akan sesat jalan.

ADA SOALAN ATAU PERTANYAAN BERKAITAN DENGAN MASALAH PERUT BUNCIT? - Cuba tinggalkan soalan atau pertanyaan anda dibawah.

    0 of 8192 characters used
    Post Comment

    • profile image

      Laila 2 years ago

      Knpa prut sya buncit