ArtsAutosBooksBusinessEducationEntertainmentFamilyFashionFoodGamesGenderHealthHolidaysHomeHubPagesPersonal FinancePetsPoliticsReligionSportsTechnologyTravel

Perut Buncit! Cara MENGATASI MASALAH Perut Buncit.

Updated on December 29, 2012

TAHUKAH ANDA BAHAWA ANDA MAMPU MENGATASI MASALAH PERUT BUNCIT ANDA DALAM MASA 2 MINGGU?

Memang betul! Iaitu melalui SENAMAN, memang boring dengar perkataan senaman ni kan? Saya bun boring giler dengar perkataan senaman ni!

TETAPI anda tak tahu KUASA senaman ni yang dapat membantu anda mengatasi masalah 'tak dapat awek' sebab perut buncit yang tertera dengan nyatanya tu.

Lagi best dan PALING BEST, perut buncit anda akan mula berkurang dalam tempoh 2 minggu. Tak caya kan? Lakukan tips senaman ni OK:

Jumping Jack
Jumping Jack

JUMPING JACK UNTUK PERUT BUNCIT

Jumping Jack bagus untuk mengatasi perut buncit anda tu.

Tahukah anda yang aktiviti melompat ini lebih membakar kalori daripada berjogging?

Hah.. sekarang dah tau kan..

sila buat malam nanti. Confirm Perut buncit mula hilang lepas 2 minggu.

"Tapi, saya sakit kakilah.. camne nak buat?"

Jawapan saya : Ikuti tips ke-2 OK

SWIMMING UNTUK PERUT BUNCIT!

Jom berenang untuk kempiskan perut buncit anda tu.

Berenang menggerakkan keseluruhan badan. Lagipun ianya menenangkan.

Lakukan secara konsisten selama 2 minggu setiap ahri dalam 15 minit gitu..

Lepas 2 minggu, ukuran perut buncit tu akan berkurang 2 inci.

"Tapi, saya tak padai berenang lah.." Jawapan saya: Ermm.. tak pe, ikuti tips ke-3 OK

SIT-UP & PLANKING BEAT UNTUK PERUT BUNCIT!

Mengatasi Perut Buncit Anda Dengan Sit Up dan Planking!

Lakukan sit up di atas bola besar lebih baik daripada melakukan sit up di atas lantai sebab anda tak akan mengalami sakit belakang.

Planking pula lakukan 3 set selama 30 saat setiap set.

"Tapi perut saya terlampau boroi lah.. nak sit up pun tak larat"

Jawapan saya : Tak pe, no hal, ikuti tips ke -4 ye

B.A.K. ATAU L.D.T.V, FENOMENA PERUT BUNCIT!

Berenang atas katil atau lepak depan TV sambil makan popcorn?

Cheh.. tips yang ke-4 tu cam gempak kan..Tu perli namanya, tips ke-4 tu tak leh pakai. Kalau tak nak perut buncit kena lah mula lakukan bukannya mencari alasan ya.

Pening Kepala Lah Bro~
Pening Kepala Lah Bro~

CARA LAIN UNTUK MENGATASI MASALAH PERUT BUNCIT.

Ada cara lain lagi tak untuk perut buncit ni bro?

Memang Perut buncit tak menampakkan kemachoan bagi seseorang lelaki. Saya tau anda yang sedang membaca ni amat kacak orangnya dan sekarang saya mahu anda cuba bayangkan, kalau kacak tapi perut pulak boroi. Adui, Nampak macam tak balance kan.. Nampak ketara sangat.

Sebenarnya perut buncit dapat diselesaikan juga melalui manipulasi diet yang dikongsikan dalam Program Kuruskan Badan anjuran Encik Ben. Rata-rata peserta memang dah Nampak kesan ketara selepas 2 minggu.

Ops.. ops.. lupa lak nak cakap yang Encik Ben ni bukannya jual produk kuruskan badan ya. Beliau mengajar bagaimana untuk kuruskan badan cara natural tanpa penggunaan produk pelangsingan. Ye lah tu, dah tentu ia lebih murah dan berkekalan. Ditambah pula dengan Pemantauan Online selama 6 bulan..

Tak kurus jugak tak tau lah bro! Kena pantau, kena ketuk dan paling best Berjaya kurus.. Itu yang terpenting!! Apa lagi, perut buncit boleh dielak bro.. Ada harapan lagi nak dapat awek tu.

CARA LAIN MENGATASI MASALAH PERUT BUNCIT. - Nak cara lain atasi masalah perut buncit? Klik link dibawah ni.

Kalau korang masih tercari cari lagi tips, cara atau produk yang murah nak atasi masalah perut buncit korang, kuruskan badan dan buang segala lemak dalam badan korang, sudi sudilah layari blog saya ye. Insyaallah pasti ada jawapan dan kesan kepada hidup anda lagi lagi part kurus badan dan perut buncit ni.

Jika anda mempunyai soalan atau pertanyaan, jangan malu untuk bertanya. Jika malu maka anda akan sesat jalan.

ADA SOALAN ATAU PERTANYAAN BERKAITAN DENGAN MASALAH PERUT BUNCIT? - Cuba tinggalkan soalan atau pertanyaan anda dibawah.

    0 of 8192 characters used
    Post Comment

    • profile image

      Laila 2 years ago

      Knpa prut sya buncit

    working

    This website uses cookies

    As a user in the EEA, your approval is needed on a few things. To provide a better website experience, hubpages.com uses cookies (and other similar technologies) and may collect, process, and share personal data. Please choose which areas of our service you consent to our doing so.

    For more information on managing or withdrawing consents and how we handle data, visit our Privacy Policy at: "https://hubpages.com/privacy-policy#gdpr"

    Show Details
    Necessary
    HubPages Device IDThis is used to identify particular browsers or devices when the access the service, and is used for security reasons.
    LoginThis is necessary to sign in to the HubPages Service.
    Google RecaptchaThis is used to prevent bots and spam. (Privacy Policy)
    AkismetThis is used to detect comment spam. (Privacy Policy)
    HubPages Google AnalyticsThis is used to provide data on traffic to our website, all personally identifyable data is anonymized. (Privacy Policy)
    HubPages Traffic PixelThis is used to collect data on traffic to articles and other pages on our site. Unless you are signed in to a HubPages account, all personally identifiable information is anonymized.
    Amazon Web ServicesThis is a cloud services platform that we used to host our service. (Privacy Policy)
    CloudflareThis is a cloud CDN service that we use to efficiently deliver files required for our service to operate such as javascript, cascading style sheets, images, and videos. (Privacy Policy)
    Google Hosted LibrariesJavascript software libraries such as jQuery are loaded at endpoints on the googleapis.com or gstatic.com domains, for performance and efficiency reasons. (Privacy Policy)
    Features
    Google Custom SearchThis is feature allows you to search the site. (Privacy Policy)
    Google MapsSome articles have Google Maps embedded in them. (Privacy Policy)
    Google ChartsThis is used to display charts and graphs on articles and the author center. (Privacy Policy)
    Google AdSense Host APIThis service allows you to sign up for or associate a Google AdSense account with HubPages, so that you can earn money from ads on your articles. No data is shared unless you engage with this feature. (Privacy Policy)
    Google YouTubeSome articles have YouTube videos embedded in them. (Privacy Policy)
    VimeoSome articles have Vimeo videos embedded in them. (Privacy Policy)
    PaypalThis is used for a registered author who enrolls in the HubPages Earnings program and requests to be paid via PayPal. No data is shared with Paypal unless you engage with this feature. (Privacy Policy)
    Facebook LoginYou can use this to streamline signing up for, or signing in to your Hubpages account. No data is shared with Facebook unless you engage with this feature. (Privacy Policy)
    MavenThis supports the Maven widget and search functionality. (Privacy Policy)
    Marketing
    Google AdSenseThis is an ad network. (Privacy Policy)
    Google DoubleClickGoogle provides ad serving technology and runs an ad network. (Privacy Policy)
    Index ExchangeThis is an ad network. (Privacy Policy)
    SovrnThis is an ad network. (Privacy Policy)
    Facebook AdsThis is an ad network. (Privacy Policy)
    Amazon Unified Ad MarketplaceThis is an ad network. (Privacy Policy)
    AppNexusThis is an ad network. (Privacy Policy)
    OpenxThis is an ad network. (Privacy Policy)
    Rubicon ProjectThis is an ad network. (Privacy Policy)
    TripleLiftThis is an ad network. (Privacy Policy)
    Say MediaWe partner with Say Media to deliver ad campaigns on our sites. (Privacy Policy)
    Remarketing PixelsWe may use remarketing pixels from advertising networks such as Google AdWords, Bing Ads, and Facebook in order to advertise the HubPages Service to people that have visited our sites.
    Conversion Tracking PixelsWe may use conversion tracking pixels from advertising networks such as Google AdWords, Bing Ads, and Facebook in order to identify when an advertisement has successfully resulted in the desired action, such as signing up for the HubPages Service or publishing an article on the HubPages Service.
    Statistics
    Author Google AnalyticsThis is used to provide traffic data and reports to the authors of articles on the HubPages Service. (Privacy Policy)
    ComscoreComScore is a media measurement and analytics company providing marketing data and analytics to enterprises, media and advertising agencies, and publishers. Non-consent will result in ComScore only processing obfuscated personal data. (Privacy Policy)
    Amazon Tracking PixelSome articles display amazon products as part of the Amazon Affiliate program, this pixel provides traffic statistics for those products (Privacy Policy)