ArtsAutosBooksBusinessEducationEntertainmentFamilyFashionFoodGamesGenderHealthHolidaysHomeHubPagesPersonal FinancePetsPoliticsReligionSportsTechnologyTravel

New Age Trivia Quiz Questions With Answers

Updated on April 25, 2018
AdeleCosgroveBray profile image

Adele Cosgrove-Bray is a writer, poet, and artist who lives on the Wirral peninsula in England.

Are You Ready for the New Age?

How much do you know about New Age themes? Try your hand at this quick quiz and test your knowledge of this popular and diverse range of topics.

Each question offers a multiple-choice answer. Simply make a note of your choice then check this against the correct answers at the end! Then learn how you scored in the results!

This light-hearted quiz was designed purely for fun, for those coffee-breaks moments.

This simple quiz was originally published in Your Future magazine, in January 1989.

This quiz was first published in Your Future magazine, in January 1989, under the title New Year Quiz and using Adele Cosgrove-Bray's pen-name (at that time) of Niamh Koo.

First Questions!

1. How many cards are there in a tarot pack?

a) 56

b) 78

c) 82

.

2. Which zodiac sign is associated with efficiency and perfectionism?

a) Libra

b) Cancer

c) Virgo

.

3. In graphology, what does a narrow, light-pressure script show?

a) a quiet, introspective character

b) a confident, talkative person

c) creative talent

.

Next New Age Quiz Questions!

4. What does the rune GYFU mean?

a) to go, to leave

b) a proud stallion

c) a gift

.

5. What is the stinging nettle also known as?

a) Urtica Pililifera

b) Urtmiand Anstungit

c) Urtica Dioica

.

6. Nettle tea can be used to:

a) ease migraine

b) moisturise dry skin

c) polish mirrors

.

More New Age Quiz Questions!

7. Who was Alphonse-Louis Constant better known as?

a) Madelaine Montalban

b) Eliphas Levi

c) Cheiro

.

8. The herb camomile can be used to:

a) soothe inflamtion

b) give great energy

c) cheer you up

.

9. Which herb can soothe rheumatism?

a) marjoram

b) peppermint

c) juniper

.

Further New Age Quiz Questions!

10. Crystals can be used:

a) for taming horses

b) to aid healing

c) to purify air

.

11. In palmistry, the Venus Mount is situated:

a) by the thumb

b) in the palm's centre

c) by the little finger

.

12. Which astrological sign is represented by a centaur?

a) Capricorn

b) Aries

c) Sagittarius

.

Even More New Age Quiz Questions!

13. What are the Yakshis?

a) young Tibetan goats

b) Hindu tree spirits

c) Chinese hobgoblins

.

14. Which is the lucky stone for Aquarians?

a) amethyst

b) aquamarine

c) agate

.

15. Who founded Thelema?

a) Annie Besant

b) Running Bear

c) Aleister Crowley

.

Still More New Age Quiz Questions!

16. The Ankh symbolises:

a) The Theosophical Society

b) life

c) the moon

.

17. What was TC Lethbridge famous for?

a) dowsing

b) his operatic baritone voice

c) tea leaf reading

.

18. In folklore, what do the Bean Sidhe do?

a) harvest root crops

b) work as fairy midwives

c) scream when someone is to die

.

The Artisan-Sorcerer Series

To the public they are artists, creating beauty in their shared Liverpool home. In private, they are members of an ancient occult order riddled with intrigues and power struggles.

Will Morgan keep them safe in their turbulent world of dark magic?

Each character steps up to reveal their story - and their piece of the hidden history of the mysterious order which dominates their lives.

New Age Quiz Questions Continue!

19. In dream analysis, a cobweb can represent:

a) the web of life

b) tangled hair

c) the home

.

20. In the ancient windows of Chester Cathedral's cloisters, what can be seen?

a) the signs of the zodiac

b) medieval market scenes

c) self-portraits of Benedictine monks

.

21. Which is the most useful to a student of the occult sciences?

a) strong opinions

b) all the latest paraphernalia

c) a sense of humour

.

A Few More New Age Quiz Questions!

22. What is Loch Awe, near Oban in Scotland, famous for?

a) a sea monster

b) a ghost ship

c) its mer-horses

.

23. Dream analysis is:

a) a form of self-hypnosis

b) a branch of psychology

c) an alternative state of consciousness

.

24. Who were Janet and James Devise?

a) proprietors of an occult book store

b) medieval alchemists

c) two of the Pendle witches

.

Another Set of New Age Quiz Questions!

25. Who was the world famous herbalist?

a) Culpepper

b) Zanoni

c) Maxine Sanders

.

26. Who ruled Olympus?

a) Thoth

b) Zeus

c) Aphrodite

.

27. Who was the Iroquios "Mother of Breath and Wind"?

a) Avilayoq

b) Singing Waters

c) Ataentsic

.

Last Set of New Age Quiz Questions!

28. Which astrological sign is represented by a spider?

a) none

b) 13th sign of Arachne

c) Cancer, as an alternative to t e crab

.

29. Which Aeon are we said to be now living in?

a) Aeon of New

b) Aeon is Isis

c) Aeon of Horus

.

30. Who is (was!) Your Future's editor?

a) Lin Wieland

b) Helena Blavatsky

c) Doreen Valiente

.

16 - b

17 - a

18 - c

19 - a

20 - a

21 - c

22 - b

23 - b

24 - c

25 - a

26 - b

27 - c

28 - b

29 - c

30 - a

Answers!

1 - b

2 - c

3 - a

4 - c

5 - c

6 - a

7 - b

8 - a

9 - c

10 - b

11 - a

12 - c

13 - b

14 - a

15 - c

How Did You Score in the New Age Quiz?

score 0 - 12

Don't be disappointed by your low score. Why not subscribe to Your Future and improve your grasp of these subjects? ( Actually, you will find it nigh well impossible to do subscribe, seeing as the magazine has long been defunct! You could always read a few Hubpages, however!)

score 13 - 20

Not bad at all, but there's room for improvement!

score 14 - 27

Good! Why not brush up on the finer points by reading Your Future regularly? (See note above!)

score 28 and above

Top marks! Congratulations! How about putting pen to paper (or fingers to keyboard, as it is now...) and sharing your knowledge with other readers?

Share Your Views in this Fun Poll!

What was your opinion of this quiz?

See results

© 2013 Adele Cosgrove-Bray

Comments

    0 of 8192 characters used
    Post Comment

    No comments yet.

    working

    This website uses cookies

    As a user in the EEA, your approval is needed on a few things. To provide a better website experience, hubpages.com uses cookies (and other similar technologies) and may collect, process, and share personal data. Please choose which areas of our service you consent to our doing so.

    For more information on managing or withdrawing consents and how we handle data, visit our Privacy Policy at: https://hubpages.com/privacy-policy#gdpr

    Show Details
    Necessary
    HubPages Device IDThis is used to identify particular browsers or devices when the access the service, and is used for security reasons.
    LoginThis is necessary to sign in to the HubPages Service.
    Google RecaptchaThis is used to prevent bots and spam. (Privacy Policy)
    AkismetThis is used to detect comment spam. (Privacy Policy)
    HubPages Google AnalyticsThis is used to provide data on traffic to our website, all personally identifyable data is anonymized. (Privacy Policy)
    HubPages Traffic PixelThis is used to collect data on traffic to articles and other pages on our site. Unless you are signed in to a HubPages account, all personally identifiable information is anonymized.
    Amazon Web ServicesThis is a cloud services platform that we used to host our service. (Privacy Policy)
    CloudflareThis is a cloud CDN service that we use to efficiently deliver files required for our service to operate such as javascript, cascading style sheets, images, and videos. (Privacy Policy)
    Google Hosted LibrariesJavascript software libraries such as jQuery are loaded at endpoints on the googleapis.com or gstatic.com domains, for performance and efficiency reasons. (Privacy Policy)
    Features
    Google Custom SearchThis is feature allows you to search the site. (Privacy Policy)
    Google MapsSome articles have Google Maps embedded in them. (Privacy Policy)
    Google ChartsThis is used to display charts and graphs on articles and the author center. (Privacy Policy)
    Google AdSense Host APIThis service allows you to sign up for or associate a Google AdSense account with HubPages, so that you can earn money from ads on your articles. No data is shared unless you engage with this feature. (Privacy Policy)
    Google YouTubeSome articles have YouTube videos embedded in them. (Privacy Policy)
    VimeoSome articles have Vimeo videos embedded in them. (Privacy Policy)
    PaypalThis is used for a registered author who enrolls in the HubPages Earnings program and requests to be paid via PayPal. No data is shared with Paypal unless you engage with this feature. (Privacy Policy)
    Facebook LoginYou can use this to streamline signing up for, or signing in to your Hubpages account. No data is shared with Facebook unless you engage with this feature. (Privacy Policy)
    MavenThis supports the Maven widget and search functionality. (Privacy Policy)
    Marketing
    Google AdSenseThis is an ad network. (Privacy Policy)
    Google DoubleClickGoogle provides ad serving technology and runs an ad network. (Privacy Policy)
    Index ExchangeThis is an ad network. (Privacy Policy)
    SovrnThis is an ad network. (Privacy Policy)
    Facebook AdsThis is an ad network. (Privacy Policy)
    Amazon Unified Ad MarketplaceThis is an ad network. (Privacy Policy)
    AppNexusThis is an ad network. (Privacy Policy)
    OpenxThis is an ad network. (Privacy Policy)
    Rubicon ProjectThis is an ad network. (Privacy Policy)
    TripleLiftThis is an ad network. (Privacy Policy)
    Say MediaWe partner with Say Media to deliver ad campaigns on our sites. (Privacy Policy)
    Remarketing PixelsWe may use remarketing pixels from advertising networks such as Google AdWords, Bing Ads, and Facebook in order to advertise the HubPages Service to people that have visited our sites.
    Conversion Tracking PixelsWe may use conversion tracking pixels from advertising networks such as Google AdWords, Bing Ads, and Facebook in order to identify when an advertisement has successfully resulted in the desired action, such as signing up for the HubPages Service or publishing an article on the HubPages Service.
    Statistics
    Author Google AnalyticsThis is used to provide traffic data and reports to the authors of articles on the HubPages Service. (Privacy Policy)
    ComscoreComScore is a media measurement and analytics company providing marketing data and analytics to enterprises, media and advertising agencies, and publishers. Non-consent will result in ComScore only processing obfuscated personal data. (Privacy Policy)
    Amazon Tracking PixelSome articles display amazon products as part of the Amazon Affiliate program, this pixel provides traffic statistics for those products (Privacy Policy)