You have $1.00 to take 100 people to the movies. It costs: 1 cent for 10 child

  1. profile image43
    Nancy Thornburgposted 7 years ago

    You have $1.00 to take 100 people to the movies.  It costs:  1 cent for 10 children, 3 cents for...

    each woman, 5 cents for each man. You have to take at least one of each category of people.  Your answer has to add up to exactly 100 people and exactly $1.00. How many men, women, and children can you take?

  2. Londoner profile image58
    Londonerposted 7 years ago

    $1 is 100 cents.

    We will need to take 80 children (8 x 1 cent = 8 cents) and
    4 women (4 x 3 cents = 12 cents).
    This leaves us with 100 - (8+12) = 80 cents.
    We use this money to take men: 80 / 5 cents = 16 men.

    So in the end we take 80 + 4 + 16 = 100 people and we pay for them 8 + 12 + 80 = 100 cents which is $1.

  3. t.elia profile image75
    t.eliaposted 7 years ago

    10 children = 1 cent

    1 woman    =  3 cents (3 x 10)   =  30 children

    1 man        =  5 cents (5 x 10)   =  50 children

    50 + 30  =  80 children  =  8 cents

    100 cents - 8 cents = 92 cents

    So that leaves 20 people  and 92 cents to cover

    One of the multiples of 3 has to end in a "2" as its impossible for a multiple of 5 to end in a "2"

    3 x 4 = 12 (women = 4)

    92 - 12 = 80

    80 / 5 = 16 (men = 16)

    Therefore;

    80 children  =  8 cents

    4  women    =  12 cents

    16 men       =  80 cents
    ----------          -----------
    100ppl             100 cents

 
working