Having trouble with photo capsules?

Jump to Last Post 1-14 of 14 discussions (45 posts)
  1. LeonJane profile image87
    LeonJaneposted 8 years ago

    Hi all, I searched for this topic before posting and haven't found anything similar.

    I am having problems with the photo capsule. When I insert a photo capsule and then open it for editing somehow my screen jumps to the top of the page. I have to scroll back down to the capsule and try and load a photo/picture.

    After I select a picture and click upload nothing seems to happen and the spiraling uploading graphic just keeps spinning?

    If I hit F5 to refresh after a few attempts then a photo eventually is uploaded.

    This has just started to happen over the last couple of days, and also from different computer terminals.

    This is quite time consuming, wondering if anyone else is having the same trouble?

    1. thisisoli profile image71
      thisisoliposted 8 years agoin reply to this

      This seems very strange, never had it happen to me i'm afraid!

      Have you tried using a different browser?

    2. Painted Seahorse profile image94
      Painted Seahorseposted 8 years agoin reply to this

      The same thing was happening to me a few days ago. Very frustrating! I thought it was just my computer. I feel better I guess knowing that it's happening to other people too so my computer's not just being stupid.

    3. Peggy W profile image96
      Peggy Wposted 8 years agoin reply to this

      I had posted a similar thing to the forum several days ago and just today after days and days of trying, I was finally able to publish my latest hub.  The best way that I have found is to load the photo capsules......they zip to the top of the page as you say.......go back down and save.  Do that with several and wait a while.  Then when you go back, it seems to load properly.

      As you say, it is taking quite a bit more time and I hope that they correct it soon.  Very frustrating as well as time consuming.  Hope this helps your problem.

    4. britneydavidson profile image57
      britneydavidsonposted 8 years agoin reply to this

      i am facing same problem since few month and also i have asked here only but still no solution!

  2. LeonJane profile image87
    LeonJaneposted 8 years ago

    No, but I don't think another browser will help.

  3. sunforged profile image73
    sunforgedposted 8 years ago

    this is probably the 10th thread on the subject...the problem is happening site wide, cross browser and at least for the past week.

  4. myownworld profile image79
    myownworldposted 8 years ago
  5. sunforged profile image73
    sunforgedposted 8 years ago
    1. myownworld profile image79
      myownworldposted 8 years agoin reply to this

      big_smile frustrating after a while, I know....I'm convinced myself they were at least 10!

      1. blondepoet profile image69
        blondepoetposted 8 years agoin reply to this

        I think there was 9 and a half. smile

  6. thisisoli profile image71
    thisisoliposted 8 years ago

    Weird, its strange that it is only affecting some people.

  7. LeonJane profile image87
    LeonJaneposted 8 years ago

    I did search for a thread before I started this, thanks for your help.

    1. sunforged profile image73
      sunforgedposted 8 years agoin reply to this

      they werent titled with obvious terms...I refound most of them only because i had already commented

  8. AEvans profile image81
    AEvansposted 8 years ago

    Don't worry although there are many threads everyone is having the same issue. I tried to add additional photos myself and Hubpages has added some new goodies so this is why the capsules will not move up or down etc. I am certain that they will correct the problem.smile

  9. Chloe Comfort profile image55
    Chloe Comfortposted 8 years ago

    I'm having the same problem. Thought it was just me.

    1. Donnacha C profile image79
      Donnacha Cposted 8 years agoin reply to this

      ok, I wasn`t sure why it was happening to me as well just since yesterday....hoping it will all go back to normal soon....I`ve collected some great pics for my last hub, and it isn`t the same without it!

  10. profile image0
    wordscribe41posted 8 years ago

    Is everyone still having problems with photo capsules?  I'm REALLY getting frustrated with the amount of time it takes to properly load a picture and all the hoops I have to jump through to get the job done.  I think there are now 6 threads going without any HP admin response (unless I missed the response, although I've been looking).  SIGH!!!!

    1. Norah Casey profile image67
      Norah Caseyposted 8 years agoin reply to this

      Hi wordscribe,

      What browser and operating system are you using? I noticed that some people said this is occurring across browsers, but we can only fix something if we can recreate the error.

      1. profile image0
        wordscribe41posted 8 years agoin reply to this

        Hi, Norah.  I have trouble in both Firefox and IE.  LESS trouble in Firefox, however, but the issue is still there...

        1. Norah Casey profile image67
          Norah Caseyposted 8 years agoin reply to this

          Great, thanks for letting me know. Is the issue you experience the same as what was described by LeonJane in the beginning of this thread?

          1. profile image0
            wordscribe41posted 8 years agoin reply to this

            Yes, Norah this is the EXACT problem, well 2 problems technically...  Thanks for your response.

            1. Norah Casey profile image67
              Norah Caseyposted 8 years agoin reply to this

              It's not a problem! If you are experiencing an issue consistently and we don't respond in the forums, please feel free to send us an email.

              I'll post status updates on this from the technical team as I get them. Thanks for your patience!

              1. profile image0
                wordscribe41posted 8 years agoin reply to this

                Thanks, Norah.  You are always SO helpful. smile

                1. Norah Casey profile image67
                  Norah Caseyposted 8 years agoin reply to this

                  Hi wordscribe (and everyone else experiencing this issue),

                  We still cannot recreate this issue. This is often the case with intermittent software problems, unfortunately. We are working to get it resolved as quickly as possible, but until we can see it, we can't fix it!

                  If you are experiencing the issue described by LeonJane in the beginning of this thread, please let me know your operating system/ browser and if there were any differences/peculiarities in your issues with photo capsules.

                  Thank you for your patience everyone!

  11. G Miah profile image83
    G Miahposted 8 years ago

    I think HP play games with us hubbers now and again. They probably purposely mess things up to keep us all on our toes.

    smile

  12. profile image0
    wordscribe41posted 8 years ago

    Strangely, the last two hubs I published went off without a hitch in the photo department!  I stayed in Firefox and had no problems...  hmmm.  hmm smile

  13. profile image0
    wordscribe41posted 8 years ago

    Go figure, Norah the problem seems to have POOF vanished.  I'm no longer having any trouble in Firefox.  Haven't tried IE, but I rarely use it...  I wonder if the problem persists for others?  It's baffling, really.  I'm glad the capsules are loading properly, it's been a pleasure uploading pictures in my last two hubs.  Thanks for the investigation!

    1. Norah Casey profile image67
      Norah Caseyposted 8 years agoin reply to this

      Well, as long as it is working I'm happy smile

      If it happens again, let me know!

      1. G Miah profile image83
        G Miahposted 8 years agoin reply to this

        I'm still having a constant issue with the images. When i add the capsule, it has these play pause and other green buttons on it. Never happened until about a week ago. I am using Windows 7 and have been using it all the time.

        Please see what you can do about this, as it is not helping me publish some hubs due to not being able to add pictures.

        Thanks.

        1. Lily Rose profile image85
          Lily Roseposted 8 years agoin reply to this

          Been happening to me the with the same thing.  I found that if I just add all the picture capsules where I want them and then mark/save the hub as unpublished and then go back in to edit the hub, the picture capsules usually are normal.  I have, on a few occassions, had to save unpublished and edit a couple of times to get all my pictures done.  This action helped it get done quicker, but this issue has been extremely frustrating.  BTW, I'm running IE & Windows 7.

  14. Lady_E profile image65
    Lady_Eposted 8 years ago

    Leon,

    this has happened to me a few times and the way I got round it was to exit the Draft Hub completely or log out and go back in again - it then works okay.

    1. G Miah profile image83
      G Miahposted 8 years agoin reply to this

      Hmm, i don't think it likes me then. Tried everything, pissing me off now. sad

      1. Lily Rose profile image85
        Lily Roseposted 8 years agoin reply to this

        Add the photo capsules (even though they look messed up), THEN save unpublished and when you go back in the photo capsules should look normal - at least that's what worked for me...

      2. Norah Casey profile image67
        Norah Caseyposted 8 years agoin reply to this

        Sorry about this everyone, we are trying to fix it!

        G Miah, try Lily's suggestion and let me know if that helps. It seems as though quite a few people with Windows 7 are experiencing this issue. Are you also using IE?

        1. Lily Rose profile image85
          Lily Roseposted 8 years agoin reply to this

          Yeah, I've been having a lot of wierd things happening lately and it's very frustrating.  One example, other than this picture upload here at HP, is that my refresh and back buttons will suddenly just stop working and the only way to get them working again is to close out IE and reopen, then it works fine, until the next time!  I was thinking it was IE, but you're probably right - it's probably Windows 7!

          1. Norah Casey profile image67
            Norah Caseyposted 8 years agoin reply to this

            Well, thats strange! When did you first start seeing this back/refresh issue? Is it only HP or all sites where you are having this problem?

            It is probably IE, but really, who knows with these intermittent bugs. I don't suppose you have tried to use FireFox and still experienced the photo capsule problem. That would certainly help us narrow it down smile

            1. Lily Rose profile image85
              Lily Roseposted 8 years agoin reply to this

              Sorry I forgot to check back here, Norah!  Yeah, it is strange and quite annoying, but it's not an HP problem, it happens regardless of what site I'm on.

              I don't use Firefox, so I can't answer that...

              1. Norah Casey profile image67
                Norah Caseyposted 8 years agoin reply to this

                Ah okay, I figured it was a general IE problem. I did some googling and found complaints about that sort of bug on various forums and sites. Thanks for letting me know!

                1. Lily Rose profile image85
                  Lily Roseposted 8 years agoin reply to this

                  Norah - I've now seen the many threads with tons of people describing the same exact problems with the back, forward, refresh and save to favorites buttons.  Typical Microsoft! 

                  Do you think this issue with uploading pictures here on HP has something to do with the IE8/Windows 7 back button "bug"?  I've had the back button issue for quite a few months now, but the problem with the pictures here started maybe two weeks ago...

                  1. Norah Casey profile image67
                    Norah Caseyposted 8 years agoin reply to this

                    Probably not, but I was certainly hoping the two issues were related! That would make our lives a little easier over here. Something must have changed a couple weeks ago to cause the photo capsule issue. We are thinking that perhaps it has something to do with IE 8's security settings, but I'm not sure how we can narrow down which setting is causing the problem.

        2. G Miah profile image83
          G Miahposted 8 years agoin reply to this

          Thanks for your attention Norah, but it's not just on IE or Windows 7, it is happening to me on all the pcs that i always use!

          I didn't think it will be going on for this long. Oh well, guess i'll have to carry on without being able to add photos on their own. I can add images with capsules next to text capsules, but not on their own.

          Thanks for investogating this issue and trying to resolve it.

          1. Norah Casey profile image67
            Norah Caseyposted 8 years agoin reply to this

            I'm sorry to hear that G Miah, we'll keep you posted with our progress on resolving this issue. Thank you for your patience!

    2. Norah Casey profile image67
      Norah Caseyposted 8 years agoin reply to this

      Hi Lady E, which browser/operating system are you using?

      1. Lady_E profile image65
        Lady_Eposted 8 years agoin reply to this

        I use Browser Mode IE8. (Compat view)
        Thx.

 
working

This website uses cookies

As a user in the EEA, your approval is needed on a few things. To provide a better website experience, hubpages.com uses cookies (and other similar technologies) and may collect, process, and share personal data. Please choose which areas of our service you consent to our doing so.

For more information on managing or withdrawing consents and how we handle data, visit our Privacy Policy at: https://hubpages.com/privacy-policy#gdpr

Show Details
Necessary
HubPages Device IDThis is used to identify particular browsers or devices when the access the service, and is used for security reasons.
LoginThis is necessary to sign in to the HubPages Service.
Google RecaptchaThis is used to prevent bots and spam. (Privacy Policy)
AkismetThis is used to detect comment spam. (Privacy Policy)
HubPages Google AnalyticsThis is used to provide data on traffic to our website, all personally identifyable data is anonymized. (Privacy Policy)
HubPages Traffic PixelThis is used to collect data on traffic to articles and other pages on our site. Unless you are signed in to a HubPages account, all personally identifiable information is anonymized.
Amazon Web ServicesThis is a cloud services platform that we used to host our service. (Privacy Policy)
CloudflareThis is a cloud CDN service that we use to efficiently deliver files required for our service to operate such as javascript, cascading style sheets, images, and videos. (Privacy Policy)
Google Hosted LibrariesJavascript software libraries such as jQuery are loaded at endpoints on the googleapis.com or gstatic.com domains, for performance and efficiency reasons. (Privacy Policy)
Features
Google Custom SearchThis is feature allows you to search the site. (Privacy Policy)
Google MapsSome articles have Google Maps embedded in them. (Privacy Policy)
Google ChartsThis is used to display charts and graphs on articles and the author center. (Privacy Policy)
Google AdSense Host APIThis service allows you to sign up for or associate a Google AdSense account with HubPages, so that you can earn money from ads on your articles. No data is shared unless you engage with this feature. (Privacy Policy)
Google YouTubeSome articles have YouTube videos embedded in them. (Privacy Policy)
VimeoSome articles have Vimeo videos embedded in them. (Privacy Policy)
PaypalThis is used for a registered author who enrolls in the HubPages Earnings program and requests to be paid via PayPal. No data is shared with Paypal unless you engage with this feature. (Privacy Policy)
Facebook LoginYou can use this to streamline signing up for, or signing in to your Hubpages account. No data is shared with Facebook unless you engage with this feature. (Privacy Policy)
MavenThis supports the Maven widget and search functionality. (Privacy Policy)
Marketing
Google AdSenseThis is an ad network. (Privacy Policy)
Google DoubleClickGoogle provides ad serving technology and runs an ad network. (Privacy Policy)
Index ExchangeThis is an ad network. (Privacy Policy)
SovrnThis is an ad network. (Privacy Policy)
Facebook AdsThis is an ad network. (Privacy Policy)
Amazon Unified Ad MarketplaceThis is an ad network. (Privacy Policy)
AppNexusThis is an ad network. (Privacy Policy)
OpenxThis is an ad network. (Privacy Policy)
Rubicon ProjectThis is an ad network. (Privacy Policy)
TripleLiftThis is an ad network. (Privacy Policy)
Say MediaWe partner with Say Media to deliver ad campaigns on our sites. (Privacy Policy)
Remarketing PixelsWe may use remarketing pixels from advertising networks such as Google AdWords, Bing Ads, and Facebook in order to advertise the HubPages Service to people that have visited our sites.
Conversion Tracking PixelsWe may use conversion tracking pixels from advertising networks such as Google AdWords, Bing Ads, and Facebook in order to identify when an advertisement has successfully resulted in the desired action, such as signing up for the HubPages Service or publishing an article on the HubPages Service.
Statistics
Author Google AnalyticsThis is used to provide traffic data and reports to the authors of articles on the HubPages Service. (Privacy Policy)
ComscoreComScore is a media measurement and analytics company providing marketing data and analytics to enterprises, media and advertising agencies, and publishers. Non-consent will result in ComScore only processing obfuscated personal data. (Privacy Policy)
Amazon Tracking PixelSome articles display amazon products as part of the Amazon Affiliate program, this pixel provides traffic statistics for those products (Privacy Policy)