jump to last post 1-3 of 3 discussions (13 posts)

Need a little help with links and suggesting links.

  1. thoughthole profile image96
    thoughtholeposted 5 years ago

    Hello fellow hubbers, as I created a new hub yesterday I found that attempting to create a link to one of my other hubs as a refference would not work. I kept getting an error that it was a bad link. After giving up on that and finishing my hub I discovered that the suggest links option would just go into an endless thinking mode when I made a selection for a suggested linking term, so I gave up on that too.

    I am fairly confident that all this has something to do with efforts to correct recent google update and traffic drop issues related to backlinks. I was just hoping maybe someone could feel me in a bit, seems that the format upgrade has left me behind, I am definitely missing some critical information here.

    1. IzzyM profile image87
      IzzyMposted 5 years ago in reply to this

      Someone else complained of a similar thing on the forums a few hours ago. It looks like a temporary HP glitch. At least I hope it is temporary.

      1. Reality Bytes profile image92
        Reality Bytesposted 5 years ago in reply to this

        It must have started today.  I added over a dozen links yesterday.

        1. thoughthole profile image96
          thoughtholeposted 5 years ago in reply to this

          So it sounds like the capability has not been removed, nor has their been a restriction. I was working on my newest hub late in the day yesterday, and I tested it again this morning, same result.

          When I would suggest a link it would highlight it and then and endless "working" icon would pop up, I would wait for up to 10 minutes before I gave up on waiting for it to load.

          The link capsule would tell me that my link was bad when I would paste it in. The link is functional it is included in other hubs and works as we speak.

      2. thoughthole profile image96
        thoughtholeposted 5 years ago in reply to this

        OK...
        That was what I was wondering, is if it was a temporary glitch type of issue, or if it was some kind of new restriction.

        I have never had any problem adding links or suggesting links before, meaning I once knew how it worked, and then find that nothing I once knew worked yesterday or this morning. That was why I figured I must have missed something.

        If it's a glitch, which it sounds like it is, hopefully this thread may attract more attention to confirm that suspicion.

  2. Reality Bytes profile image92
    Reality Bytesposted 5 years ago

    I highlight the term, then use the add link, in the text capsule.  copy and paste manually.

    It does offer suggestions for hubs based on term highlighted.


    smile

  3. Reality Bytes profile image92
    Reality Bytesposted 5 years ago

    Too bad the thread could not be moved to Report a Technical Problem or Bug, staff would notice faster.


    edit: I just tested, worked fine for me?

    1. thoughthole profile image96
      thoughtholeposted 5 years ago in reply to this

      Maybe I have been restricted from linking... Hmm? LOL...

      I'll test again in a bit and see what happens.

      1. thoughthole profile image96
        thoughtholeposted 5 years ago in reply to this

        No dice, still tells me bad link, and the endless working icon on suggestions. ???

        1. Reality Bytes profile image92
          Reality Bytesposted 5 years ago in reply to this

          Have you cleared your cache?  Tried a different browser?  Restarted your PC?

    2. thoughthole profile image96
      thoughtholeposted 5 years ago in reply to this

      RB, when you try suggesting links does the black suggest links box pop up to the right of the screen? You know the one that gives you your hub Karma score etc.

      I no longer get that box when I click on that option.

      1. Reality Bytes profile image92
        Reality Bytesposted 5 years ago in reply to this

        I do not use that.  When in edit mode, in the text capsule there is a chain and a broken chain.  I use this to insert links, the broken chain disables links.

        Highlight the term and click the chain.

        Much more control, IMO.

        1. thoughthole profile image96
          thoughtholeposted 5 years ago in reply to this

          Ahh! Suggesting the link in edit mode did work, I do like that better. Thanks

          I still can not add a link to a link capsule though.

 
working