jump to last post 1-8 of 8 discussions (14 posts)

Why is there no icon under the featured part of my hub?

  1. crazyduck profile image79
    crazyduckposted 3 years ago

    Last night, I published my first hub and I am waiting to see if it will be featured or not. I see that about 20 hours after publishing, my hub has recieved 10 views and a score of 52. Is that score good? I made my article attractive with 3 photos properly credited, a poll, a quiz and of course around 950 words of text.

    Also, (the main reason for starting this post) when I published my article under the featured column of the hub statisitics, there was a pending icon - the grey arrows. However, when I returned now that space is blank. There is no icon at all. What does this mean?

    As you can tell, I am a newbie!

    1. LCDWriter profile image94
      LCDWriterposted 3 years ago in reply to this

      Your hub has ads on it so it looks like it is featured. 

      You might want to try to raise your score a bit.  Try breaking up that long block of text you have.  Instead of just using one text capsule, use multiple ones, that way you can add pictures throughout the hub instead of in just one spot.

      I try to break my articles up into small chunks so that I can add subtitles for the readers to find information quickly and so I can add pictures throughout.

      http://hubpages.com/learningcenter/using-hubtool

      Once you get the hang of the hub building tools you'll enjoy laying around with the formatting.

    2. galleryofgrace profile image82
      galleryofgraceposted 3 years ago in reply to this

      If there is no icon in the featured column -it is not published.

  2. swilliams profile image84
    swilliamsposted 3 years ago

    Hi! Congrats on your first Article! Try Checking your email. The Hupages staff is really helpful on how you can improve your article to meet their featured requirements.
    Here is one of their helpful links.
    http://hubpages.com/learningcenter/Featured-Hubs

  3. crazyduck profile image79
    crazyduckposted 3 years ago

    I have read that article already. The only thing is, that it does not say that it is not-featured or that it is. There is nothing!

  4. LCDWriter profile image94
    LCDWriterposted 3 years ago

    Also, I don't know why it has ads but doesn't show on your profile.  Someone else might be able to answer that.  If it has that low of a score it may be pulled due to quality.  Keep working on it!

    1. LCDWriter profile image94
      LCDWriterposted 3 years ago in reply to this

      It probably has something do with the Boot Camp which was initiated after I came.  You can send the team an email and they may be able to give you specifices about your hub.  I don't think it is unpublished though as I was able to see it through your activity link.

      1. crazyduck profile image79
        crazyduckposted 3 years ago in reply to this

        I am thinking boot camp as well but it seems odd for that low of a score. I think my article looks pretty damn sexy, haha. It is definitely published as my link to my article works to others!

        1. lovebuglena profile image92
          lovebuglenaposted 3 years ago in reply to this

          It may be published but not featured which means only those to whom you send direct link to the hub can see it.

        2. lovebuglena profile image92
          lovebuglenaposted 3 years ago in reply to this

          As to why you are not seeing an icon next to your that would indicate whether it's featured or not - maybe try logging out and logging back in. Or try a different browser.

  5. psycheskinner profile image81
    psycheskinnerposted 3 years ago

    As I recall new users need 5 hubs to pass QAP before they are featured.

  6. LCDWriter profile image94
    LCDWriterposted 3 years ago

    That might be it.  Once 5 pass QAP they show up on the profile?

  7. The Examiner-1 profile image79
    The Examiner-1posted 3 years ago

    Perhaps you do not see an icon because it is not finished going through the QAP process yet. It is written that it usually takes about 24 hours in this link: http://hubpages.com/learningcenter/Featured-Hubs.
    Some take less time and some take more.

  8. Livingoom profile image60
    Livingoomposted 3 years ago

    Because your hub is not approved by hub QAP process and it will take one day. wait for that and you can see .

 
working