jump to last post 1-4 of 4 discussions (24 posts)

How to download a YouTube video to my hubs?

  1. TIMETRAVELER2 profile image93
    TIMETRAVELER2posted 3 years ago

    Something has changed and I am unable to download videos to my hub right now.  Before yesterday, this was very easy to do, now I simply cannot figure out what is going on and am unable to download anything!
    Please advise me asap!

    1. Matthew Meyer profile image76
      Matthew Meyerposted 3 years ago in reply to this

      I'm not sure what you mean by download.

      Are you, perhaps, referring to using the video capsule and attempting to embed a YouTube video in a Hub?

      If so, what is the issue you are encountering?
      Do you see a message or an error?
      Is the issue related to a specific YouTube video or a specific Hub?

      1. TIMETRAVELER2 profile image93
        TIMETRAVELER2posted 3 years ago in reply to this

        Matthew:

        In the past I could go on to YouTube, choose a video, hit "embed" and then could copy the code into the video capsule.

        Now the embed option seems to have disappeared on YouTube and I am unable to use the video capsule.

        I really use these a lot and can use some advice here.

        1. TIMETRAVELER2 profile image93
          TIMETRAVELER2posted 3 years ago in reply to this

          Matthew

          One more thing.  All I see is "subscribe"...and many of these videos are from people I have copied videos from before.

          I use Chrome, but always have done so without incident.

          1. Matthew Meyer profile image76
            Matthew Meyerposted 3 years ago in reply to this

            It sound like you may have a plugin or extension that is messing with the YouTube content page.
            Something like YouTube center or a YouTube downloader utility could be the issue.

            Some videos also do not allow embedding.

            Do you have the YouTube URL?

            1. TIMETRAVELER2 profile image93
              TIMETRAVELER2posted 3 years ago in reply to this

              I can get a URL for you, but it seems to be happening no matter which video I choose and it just started yesterday.

              I know that some videos cannot be embedded, but as I said, the ones I can't get are from sources that always allowed embedding in the past.

              I have not added any YouTube extensions at all, but here are a few URLs that I cannot download

              https://www.youtube.com/watch?v=88-1y5BDU5Y

              https://www.youtube.com/watch?v=3xX60cCHwlM

              The second one is from RV Geeks...I have downloaded countless videos from them in the past.

              1. Matthew Meyer profile image76
                Matthew Meyerposted 3 years ago in reply to this

                I think there is something wrong with your PC/browser/etc as I just checked both of those videos in Firefox in Windows 7 and the share/embed options are both there.

                Best steps to try?
                Clear your cache
                Disable extensions/plugins
                Upgrade your browser
                Restart your computer
                Try another browser.

                http://hubpages.com/learningcenter/Diag … r-problems

                1. TIMETRAVELER2 profile image93
                  TIMETRAVELER2posted 3 years ago in reply to this

                  I have been out of town for a few weeks and just started using this computer again.  I cannot imagine what the problem might be with the PC as there seem to be no other problems.

                  I suspect the problem is with Chrome, but have no clue as to how to fix it.

                  Can you assist me?

                2. TIMETRAVELER2 profile image93
                  TIMETRAVELER2posted 3 years ago in reply to this

                  Matthew:

                  I did all of that except for the plug ins because I do not know how to do them, but am still having problems.

                  On Firefox some of the videos show the share button, but my old standbys still do not.

                  Any other suggestions?

                  1. Matthew Meyer profile image76
                    Matthew Meyerposted 3 years ago in reply to this

                    I have provided several options, including using a different web browser.

                    Please refer to the link I provided for general browser trouble shooting steps.

                    Here are instructions for disabling extensions in chrome that I found searching for "disable extensions chrome"
                    https://support.google.com/chrome/answer/187443?hl=en

                    Unfortunately, we cannot provide support for each author's personal computer.

              2. TIMETRAVELER2 profile image93
                TIMETRAVELER2posted 3 years ago in reply to this

                I just noticed that the "share" button is not visible either on YouTube videos.

                I checked my extensions and only have "chromebleed", Kaspersky and the Pin It Button for Pinterest...and these I have had for quite some time with no You Tube Problems.

                1. Christy Kirwan profile image
                  91
                  Christy Kirwanposted 3 years ago in reply to this

                  I noticed in one of your previous posts you mentioned that some of the videos show an option to embed while others do not. YouTube users have the ability to disable embedding on their videos. It sounds like whoever uploaded the videos you want to share may have chosen to disable the embedding option.

                  1. TIMETRAVELER2 profile image93
                    TIMETRAVELER2posted 3 years ago in reply to this

                    Christy:

                    Actually, this is not the case.  Once I discovered that I could get the code and copy it and then embed it in the capsule, it worked fine.

  2. The Examiner-1 profile image80
    The Examiner-1posted 3 years ago

    I was going to say that is what I do and I just tried it still seems to work. I just cop the URL.

    1. TIMETRAVELER2 profile image93
      TIMETRAVELER2posted 3 years ago in reply to this

      Examiner:

      I tried copying the URL but it did not work.  However, if  you do as I suggested, that works...at least for me.

      1. The Examiner-1 profile image80
        The Examiner-1posted 3 years ago in reply to this

        I right click, and hit "Copy the URL", it shows up highlighted in blue and I copy that.

  3. profile image0
    LisaKeatingposted 3 years ago

    All I do is copy and paste the URL into the video capsule box. Is that wrong?

    1. TIMETRAVELER2 profile image93
      TIMETRAVELER2posted 3 years ago in reply to this

      Lisa:  As long as the video shows up and is working in your video capsule, you are fine.  I may be having a problem with my browser (Chrome) that is causing this, but at least now I know a way to get the videos I need embedded into my articles.

      1. profile image0
        LisaKeatingposted 3 years ago in reply to this

        I'm glad you figured it out. I know how frustrating it can be when technology doesn't work.

  4. mejor profile image60
    mejorposted 20 months ago

    Thanks you!! This information is very useful for me wink

    1. Marisa Wright profile image95
      Marisa Wrightposted 20 months ago in reply to this

      Just be careful:  there's some confusion with terminology in these posts.

      You don't use the "embed" code from Youtube, that is a more complicated code and you don't need it.

      Just click on "share" under the video and copy the code that appears.

 
working