jump to last post 1-5 of 5 discussions (22 posts)

FIXED: Photos not uploading

  1. LongTimeMother profile image96
    LongTimeMotherposted 2 years ago

    I have repeatedly tried to upload photos directly in hub editing ... unsuccessfully.

    So then I tried uploading directly to 'photos'. Chose 11 photos but only one uploaded.

    Yet all photos were taken on the same camera, reduced size using the same process, shared similar names etc.

    Am I the only one having this problem at present?

    1. AliciaC profile image95
      AliciaCposted 2 years ago in reply to this

      No, you're not the only one with this problem. I'm facing the same situation right now. I've tried to upload different photos and different resolutions, but this hasn't helped.

    2. colorfulone profile image88
      colorfuloneposted 2 years ago in reply to this

      I had some problems uploading public domain gif images yesterday. When I changed an image to jpeg it uploaded.

      I haven't tried today but will give it a go.

      1. colorfulone profile image88
        colorfuloneposted 2 years ago in reply to this

        I just uploaded four images and am not having any problems today.

        1. AliciaC profile image95
          AliciaCposted 2 years ago in reply to this

          The photos that I couldn't upload yesterday have loaded without problems today. smile

    3. Jodah profile image87
      Jodahposted 2 years ago in reply to this

      I sometimes have trouble uploading photos in that I have to do it twice for each photo because they don't save to the hub the first time.

    4. Matthew Meyer profile image75
      Matthew Meyerposted 2 years ago in reply to this

      I just did some further testing and am seeing an error message when I upload an image "Could not move uploaded file."

      I have shared this updated information with our engineering team so they can determine and resolve the issue.

  2. chika-nicholas profile image79
    chika-nicholasposted 2 years ago

    Some temporary technical difficulty.Do try uploading the images some other time.
    My own problem with images is inserting these images in the middle part of my hub.

  3. Paul Edmondson profile image
    88
    Paul Edmondsonposted 2 years ago

    We were having trouble with uploading photos last night, but this has been resolved.

    1. colorfulone profile image88
      colorfuloneposted 2 years ago in reply to this

      I am having trouble uploading images today.

      1. Matthew Meyer profile image75
        Matthew Meyerposted 2 years ago in reply to this

        This should now be resolved.
        I just tested and was able to upload an image via Chrome in Windows 8.1.

        If you are still having issues, try the following.
        1. Clear your browser cache.
        2. Restart your computer.

        1. colorfulone profile image88
          colorfuloneposted 2 years ago in reply to this

          Thank you so much Techno.
          It seems to be working fine and fast now.

  4. LongTimeMother profile image96
    LongTimeMotherposted 2 years ago

    I tried uploading photos again after reading others were having success, and it worked for me as well.

    My current problem is with text capsules. Seems my efforts to edit text are pointless at the moment.

    So I'm giving up for a day or two, hoping things settle down.

    1. colorfulone profile image88
      colorfuloneposted 2 years ago in reply to this

      LTM, what is happening when you try to edit text?

      1. LongTimeMother profile image96
        LongTimeMotherposted 2 years ago in reply to this

        The heading shows, but the text remains empty. It won't let me type or paste text. It won't allow me to 'discard changes' but it will let me save ... which is not very encouraging when the text box is empty.

        Sometimes, without any apparent reason, the text reappears. (I noticed this happened when I decided to insert a new text box and recreate what I thought I'd lost. I just deleted the new text box and gave up.)

        I had wanted to change one word in a particular text box, but couldn't get to that single word. I've left it for another day.

        1. LongTimeMother profile image96
          LongTimeMotherposted 2 years ago in reply to this

          I should mention, this problem was with a published hub I wanted to edit.

          Just now I added a text capsule to a new hub without any drama. It is hard to know why problems occur ... but that's typical of life in general, I guess.

          I'll give it time. On a scale of 1-10, a delay in editing hubs doesn't even rate on my problem-meter.

          Thanks for asking though, colorfulone.

        2. colorfulone profile image88
          colorfuloneposted 2 years ago in reply to this

          I have been having similar problems for weeks with the text capsules. Matt, was not able to duplicate the problem, so we chalked it up to a browser problem on the computer I am using now. Because, I do not have the same problem on another OS.

        3. Jodah profile image87
          Jodahposted 2 years ago in reply to this

          I currently can't edit my text capsules. I added text to one but am unable to change it. It is frustrating because it is preventing me from being able to publih any hub at the moment.

          1. sallybea profile image97
            sallybeaposted 2 years ago in reply to this

            Yesterday I had problems uploading images.  I received a message which said the image was larger than 2M  I have never had this problem before.  On the second attempt, the images were uploaded.  I have been wondering for a while whether I should be resizing my images with Faststone, a free program which I use on my computer. Is this really necessary on HubPages>  I have assumed that images are resized on uploading as has happened in the past.  If I resize them, I can do this in bulk using Faststone but if I do what size do you recommend. please.

            1. Matthew Meyer profile image75
              Matthew Meyerposted 2 years ago in reply to this

              The general best practice is to use the largest image you have (within reason). We say 1000 pixels or wider in the FAQ.
              We do make multiple sizes and re-compress images on upload, so you shouldn't have to resize images before uploading to HubPages unless they are larger than we support (which is limited by the file size and should be 8MB).
              http://hubpages.com/faq/#imagerequirements

        4. Jodah profile image87
          Jodahposted 2 years ago in reply to this

          I had the same problems at approximately the same time..but all good now.

  5. sallybea profile image97
    sallybeaposted 2 years ago

    I wonder why the message said 2M in red writing rather than 8MB. Anyway, it worked in the end:)
    Thanks Matthew.

Closed to reply
 
working